17. června 2017

Kreslení hudby 6 - Dotek přírody (mandala)


A protože se mi tvoření mandal zalíbilo, musím sem dát další. Nejspíš vás tím zahltím, protože skoro každý den teď kružítkem nějaký obrazec vytvořím. A když ne, tak si aspoň vybarvím nějakou před tištěnou předlohu. Ty jsem asi dávat nebudu. A nebo mám? Má to nějaký význam? Řekněte si sami.

Ony se písně od Žiarislava velmi osvědčily. Jsou obrazotvorné, přírodní, slovanské, uklidňující a se zajímavou melodií. Ještě že ho tu na tom světě máme, že jo? Tohle mi dalo doopravdy zabrat. Nejdřív jsem se skoro hodinu proklikávala a hledala vhodnou píseň na kterou bych se mohla v tu chvíli naladit. Pak jsem zase měla problém s tím, že jsem nemohla vypočítat správnou velikost kružnic. Nakonec jsem přišla na to, že výpočty jsou k ničemu. Že tak dobrá nejsem a že při vytváření mandaly je to skoro rušivé a zbytečné. Že jen stačí dělat kruhy a polokruhy. Občas něco vyměřit pravítkem. Nad ničím ale moc nepřemýšlet.
A tak vzniklo něco, o čem vám ani nemůžu říct, jak jsem to udělala. No fakt. Když vygumujete pomocné čáry a kružnice, i samotného autora to může už po několika dnech zmást. A to i přesto, že je to tak jednoduché dílo. Protože to, co vám sem dám příště je už fest chaotické.


1 komentář:

Děkuji za komentář