11. června 2017

Kreslení hudby 5 - Lada, radost ze života


Dnes ráno jsem se probudila a už mi v uších zněla jedna píseň, kterou už jsem hrozně dlouho neslyšela. Ani nikdy nebyla moje nejoblíbenější, a přesto se mi po ní tak nějak zastesklo. A tak jsem si řekla, že si vlezu na youtube a že si to poslechnu. A tu jsem si uvědomila, že tahle hudba je jako stvořená k tomu, aby jí člověk obrazově zaznamenal. Tedy ne přímo ji. Prostě jsem měla náladu vybarvovat nějakou mandalu za zvuku téhle písničky.
Nejdřív jsem prošla různé předtištěné předlohy, že si je jako vytisknu, ale žádná mi nepřišla pro tento den vhodná. Tak jsem vzala prázdný papír, kružítko, trojúhelník s ryskou a tužku. Na druhý pokus jsem stvořila obrazec se kterým jsem byla spokojená. To jsem pak obtáhla černým fixem. Sice jsem si tím jen dokázala, jak neumím obtahovat, ale aspoň je to výraznější.
Naskenovala jsem si to do počítače, abys si to někdy příště mohla vybarvit znovu a projasnit si tak okamžik. Nazvala jsem ji tak, jak jsem ji nazvala, protože ty tvary tak nějak připomínají květinu, hřejivé, ale nepříliš spalující sluneční paprsky pozdního jara, život, soulad a radost.
Poté jsem vyhrabala svoje pidi pastelky a vybarvila barvami, které mi zrovna přišly na mysl.
Řekla jsem si, že tohle jsem přece musím dát. A taky si to musím vystřihnout a jako inspiraci nalepit na zeď, protože radovat ze života se já ve skutečnosti neumím.

10 komentářů:

  1. Jo, ten správný impuls dokáže vyvolat cokoli a pohnout s čímkoli a obvykle v nás probouzí i to, o čem jsme neměli ani ponětí.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké, povedlo se ti to a i mně jsi takto prozářila den (nebo spíše večer), děkuji

    OdpovědětVymazat
  3. Všem děkuji za pochvaly. Určitě brzy přidám další výtvory

    OdpovědětVymazat
  4. K tomu tématu týdne máš pravdu :) ta mandala je kouzelně krásná <3

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, ty si vybarvila a obtáhla celou mandalu a oskenovala a publikovala tady?! Já ani přesně nevím, iestli isem něakou dodělal.

    OdpovědětVymazat
  6. Vymalovávám předtištěné mandaly, je to uklidňující a baví mne to. Tobě se podařilo vytvořit vlastní a opravdu pěknou ☺☺☺

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář