9. července 2017

3. den hudební výzvy - Píseň, co mi někoho připomene

Jak říkám, nerada si spojuji písně s nějakými lidmi. Ono to málokdy dělá dobrotu. Protože jakmile mi ten člověk ublíží, tak píseň která mi ho něčím připomene je vždy jak šlehnutí bičem. Ale přesto se stane, že si někoho s nějakou hudbou spojím. A často i bez traumatu.
Videoklip, který vám sem nyní dávám se pojí s někým moc zajímavým. S někým, kdo mi prakticky nikdy neudělal nic dobrého. Už když jsme si ve třech letech hráli na pískovišti, praštil mě lopatičkou. Možná i proto, že jsem mu rozšlapala nějakou hromadu, co si tam uplácal. Když jsme potom byli starší, hráli jsme si už bez zbytečných násilností. Potom nějak naše vzájemné styky vyšuměly. Nejspíš proto, že on šel do školy o rok dřív, než já. Zaujal mě až okolo té osmé třídy, když jsem se dozvěděla, že poslouchá metal. A že na svém blogu má kapely, které vůbec neznám. Jedna z mála věcí, která mě tam ale doopravdy zaujala je zrovna toto. Vždycky když to slyším, tak si na něj vzpomenu. I na ty prokleté depresivní pubertální doby.
Vlastně bych mu měla poděkovat, za to, že je, ne? Vždyť jen díky jiné písni od téhle kapely jsem se začala zajímat o pohanství a o Slovany. Je to neuvěřitelné, ale je to tak. Ale o tom snad jindy. Možná že se k tomu v téhle výzvě ještě dostaneme.

2 komentáře:

  1. Hudební výzva, to zní moc zajímavě!
    Také si skoro každou skladbu, kterou jsem slyšela víckrát, spojím s nějakou osobou, událostí či přímo místem. I já se tomu však alespoň do takové míry, do jaké to je možné, snažím zabránit, neboť když se nám buď ta vzpomínka nebo skladba zprotiví, většinou se to přenese i na to druhé, jak píšeš ty.
    Přiznám se, že metal neposlouchám a moje necvičené ucho by to nedokázalo poslouchat příliš dlouho, ovšem přinejmenším ta první minuta toho videa vypadá zajímavě. A jestli ti připomíná někoho neutrálního a tobě samotné se líbí, není na tom vůbec nic zlého. :)

    OdpovědětVymazat
  2. to je velmi zajímavá a chytlavá písnička! jinak taky si spojuji písničky s lidmi, někdy to potom bolí :/ :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář