16. července 2017

Uryvky z dnešního matrixu

No chápete to? U tak mírumilovně, nenapadnutelné a řekla bych se docela i politicky korektní písně jako je "Zavři oči když se červenám", bych prakticky vůbec nečekala, že se u ní strhne diskuze o tom, jestli za druhé světové války měli větší zásluhy Češi nebo Slováci, či jestli byla větší svině Hitler nebo Stalin. Nechápu. V jakém divnosvětě to žiju? Musím se smát. Internetové diskuze jsou prostě cirkus. Hlavně tam, kde jsou příliš zapálení vlastenci, vegani nebo nedej bože profesionální komentátoři článků na novinky.cz. Tam je to obzvláště divný.


Také jsem přišla na to, proč tak urputně zdražuje jídlo. Nejdřív jsem si tedy myslela, že je zase nějaký nový krach na newyorské burze. Že bude nakonec rohlík brzy stát 100 korun a bankovky se budou válet na chodníku, ale protože budou mít tak nízkou hodnotu, tak se o ně nikdo ani neohne. Ale to by nám snad řekli ne? Ale Černobyl se tenkrát taky podařilo zatajit. A docela na dlouho dobu, než se to profláklo. A to je rozdíl, výbuch atomové elektrárny, a nebo problémy s burzou. Ačkoliv finanční krize se asi projevují dřív.
Ale pak mě to napadlo. Ony vlastně budou brzy volby. No ano. Volby. Politici prostě poslali echo České národní bance, ta způsobila inflaci, a tak chudáci lidi za všechno musí platit víc, než jindy. Až přijde doba kampaní, všichni budou slibovat snížení daní, zlevnění, zvýšení platů, modré z nebe, lepší počasí, omezení pěstování řepky, sněhulákům větší mrkve...
Má to ještě jednu výhodu pro ty nahoře. Ono totiž nedávno bylo ve zprávách, jestli to tak bude dál, máslo by mohlo stát 70 korun. Výborně, teď budou lidi kupovat másla jako šílení a nakonec to radikálně zlevní. Je to i vychytralý marketingový tah. Podvod na lidi. Zrada.
Po volbách máslo koupíme zase za 40,-. Já tomu věřím a už teď se těším, jak si poklepu po rameni, že jsem dobrý předvídač.

A víte, že je vlastně dobře, že o tom výbuchu v Černobylu Sověti dlouho nikomu neřekli? No opravdu. Svět by zachvátila panika a stejně by to nic nezachránilo. Naopak. Ten, kdo o radiaci ví, umírá na ní rychleji. To je dokázané.

Na jaře jsme doma vyráběli domácí paštiku a zavařili jí do sklenic. A postupně ji mažeme na chleba. Ale já jsem si tak na ni zvykla, že když jsem po dlouhé době ochutnala tu kupovanou, měla jsem chuť jí hodit psům, jak byla tak překořeněná a přesto tak chudě chutnající. To víte já jsem se namlsala vynikajícího výrobku a teď ty sráče protektorátní kvality nechci jíst. To se holt stává, no. A máslo je drahé. Ale nevadí. Nevidím problém. Máme tolik vyškvařeného sádla, že si do klidně i na chleba můžeme mazat a bude pořád na čem smažit.

A když už jsme u toho zdražování, klidně by mohli zdražit i vejce. Taky mi to nevadí. Máme ještě asi sto domácích. A jaké velké. Takové v Kauflandu stejně nemají. Ty slepice se letos zbláznili. Deset vajec za den. Kdo to sakra sní? I když teď mají to kvokací období, takže nějakou dobu nebudou mít vejce skoro vůbec. Tak něco se prodá něco sníme. Kdo by nestál o vajíčkové hody? Myslíte, že někdo vymění vejce za okurky? Ty jediné nemáme. :-)

3 komentáře:

  1. V Kauflandu toho nemají hodně. :( :( Ale stejně tam občas chodím. Teď si půjdu do Alberta koupit Cukrovou vatu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé počteníčko..
    Dodnes se třeba divím, že si Rusko myslelo, že ten Černobyl ututlají a nikdo na to nepřijde..
    Opravdu není nad domácí produkty.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář