22. března 2018

13. den hudební výzvy - Píseň v jiné řeči, než je čeština neboangličtina

Tak takových znám a mám ráda mnoho. V ruštině, ukrajinštině, němčině, španělštině, finštině, srbštině i maďarštině. I jednu v bretonštině jsem si oblíbila. To je vám jazyk. A v neposlední řadě mám ráda i písně slovenské. Ale tohoto interpreta jsem objevila ve středu 21.3. 2018. Prakticky je to můj nejnovější nález. Znáte to. Nevědomé proklikávání. A to jsem ten večer poslouchání započala na tomto.
Do této písně jsem se zamilovala na první poslech. Obvykle to znamená, že v aktuálním životě řeším podobný archetyp a nebo komplex. V tomto případě spíš archetyp. Ale toto se nevylučuje ani u písní, které se mi zalíbí až na poslech devadesátý. Prostě až v onu chvíli jsem k ní dozrála.
Ať je to tak či tak, musím jí sem na blog vecpat, protože je svým způsobem i léčivá. A taky proto, že kdyby nebylo téhle, nemohla bych se dál rozhodnout. Já mám ráda přece všechny oblíbené písně stejně. Jen pro každou z nich mám speciální příležitost. A momentálně je nejspíš řada na téhle.


3 komentáře:

  1. Karol Duchoň byl současník Karla Gotta.
    Říkalo se, že byl lepší, než Gott. Taky se říkalo, že Gott ho dost nechutným způsobem podrazil. Duchoň zemřel v mladém věku. Nebylo mu, myslím, ani 40.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak mu bylo 35. A byl mladší, než Gott

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, jo, věděl, na co umřel. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář