14. března 2020

27. den hudební výzvy - Píseň, stará aspoň 20 let

Jó, kde jsou ty časy, kdy koronavirus byla nemoc čínská a na Čecha nešla. Teď už to přestává být legrace. Tedy, ne, že bych nevyhledávala nové a nové vtipy o něm. Například tohle je dobré:
Dřív lidé kašlali, aby zamaskovali prdění a dnes lidé prdí, aby zamaskovali kašel.
Češi jsou geniální právě v tom, že dovedou proti trudomyslnosti svým humorem. Jasně, že mám taky strach a tiše závidím těm, co už mají dostatek zásob. Tedy, ne, že bychom my neměli zásoby. Na vesnici přece vždycky každý má zásoby, protože jezdit do nějakého města kvůli každé kravině je idiotství. To tam člověk jede raději jednou za čas a vezme toho víc. Nehledě na to, že se občas člověku urodí nadbytečné množství nějaké plodiny. Loňské dýně máme ještě teď.
A proto trudomyslnosti samozřejmě nemusíme bojovat jen humorem, nebo myšlenkami na to, že máme vlastně zatím docela hojnost všeho. Ale například i nějakou pěknou veselou písničkou.
Tak proč se neposunout dál v hudební výzvě. U dlouhou dobu je na řadě píseň, která je stará aspoň 20 let. To znamená, že sem můžu dát píseň i starou 24 let. Ať tak, či tak, je ideální do dnešních dní, protože by mohla rozšiřovat dobrou náladu a evokovat bezstarostnost let minulých. S veselou myslí se přece přečkávají nepříjemnosti lépe. Takže povinně zpívat...


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář