19. prosince 2020

Adventní kalendář 2020 (19. 12.) - Vánoční hvězdy

Dobrý den, vážení čtenáři. Vítejte u devatenáctého pokračování Adventního kalendáře 2020. Již budeme skoro u konce, že jo? Ani mi nebudete věřit, jak já už se těším, až to budu mít za sebou a budu se moci flákat. Ovšem do té doby, než začnu připravovat věci na Adventní kalendář 2021. Že je to totálně zbytečná činnost, říkáte? Aspoň se procvičím v psaní a kreslení. Musím trénovat, to víte.

Na dnešek jsem si pro vás připravila vlastnoručně vyráběnou vánoční dekoraci. Za žádných okolností jsem nemohla vymyslet, co zimního, či vánočního pro vás ještě nakreslit. Vždyť už jste snad viděli všechno. Zimní krajinu, sněhovou královnu, anděla, dokonce i vánoční zátiší. Co dalšího ještě? Prostě mě nic nenapadlo. 

Proto jsem se rozhodla něco vyrobit a přispět tak dalším článkem do rubriky "Ruční práce". Hledala jsem na internetu, kde se dalo. Na tohle jsem neměla suroviny, toto je zase na dlouho a tady to je zase tak infantilní Pak jsem ale našla něco, o čem jsem věděla, že to stihnu, není to náročné na materiál a bude to vypadat zajímavě.


A našla jsem hvězdy vyrobené z ruliček od Toaletního papíru. Říkala jsem si: "To je náhoda. Zrovna jedna rulička se bezprizorně válí v poličce s toaleťákama." Jako by snad osud chtěl, abych jí použila na svůj výrobek. 

Ruličku jsem splácla a nastřihala z ní jedenáct proužků... kroužků... elips...? Ne, elipsy to také nejsou. 
Na dvě hvězdy mi jich ale stačilo deset. V různých článcích byly různě návody na obarvení. Někde radili jednotlivé útvary potřít lepidlem a nasypat na to třpytky, jinde zase použili jakousi lesklou barvu v tubě. Já neměla ani jedno. Jenom tempery a ty jsem nechtěla vybalovat. A tak jsem to prostě vybarvila fixy. Což bylo o nervy, protože ke konci dodělávaly. Ještě že mám od některých barev dva stejné.

Po vybarvení jsem potřela jednotlivé oválky lepidlem a nalepila na ně hrubozrnnou sůl, aby vypadaly zasněženě. Následně jsem to nechala pár hodin odpočinout. Potom jsem odrolila sůl, která mi překážela a jednotlivé útvary slepila k sobě. Na fotkách už jsou finální výtvory.

A přestože jsem to vyráběla jen kvůli Adventnímu kalendáři, nechtělo se mi to vyhazovat hned po vyfocení. Své vánoční hvězdy jsem tedy pověsila aspoň v obývacím pokoji. 

1 komentář:

  1. To je geniálně jednoduché. Jak se znám, určitě bych na to naplácala třpytky :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář