22. prosince 2020

Adventní kalendář 2020 (22. 12.) - Zasněžená hora

Dobrý den, vážení a milí čtenáři. Cítíte to napětí? Loni o Vánocích jsem měla nějakou depku. Letos jsem ale na ně příjemně naladěna. Snad proto, že se tak těším, že už budu mít za sebou tenhle blbinec s názvem Adventní kalendář. Baví mě, ale zároveň mi i trochu leze krkem. Na druhou stranu je moje inspirace procvičena, jako nikdy. 

Dneska můžete uzřít mou malbu, vytvořenou podle této předlohy. A možná bych už ani jinak, než podle předlohy, malovat neměla. Jedině tak se to totiž vydaří alespoň trochu kloudně. Je to moje celoživotní dílo. Teď se cítím, jako opravdový malíř. Je tedy pravda, že na obrázku je mnoho nepřesností, nedokonalostí a nepovedeností, ale jinak to prostě neumím.
Použila jsem tempery. Víte, co mi dalo za práci trefit jenom tu oblohu? A také asi musím koupit novou bílou barvu. Tu přece používám pokaždé, na rozdíl od bílé pastelky, kterou nevyužiju skoro nikdy. A teď si myslím, že při tomhle obrázku bílá dostala zabrat opravdu hodně. Ale myslím, že mi tubička vydrží ještě tak na tři, až čtyři obrázky. Ale pokud se rozhodnu zase dělat sníh... 

4 komentáře:

Děkuji za komentář