13. srpna 2021

Magické výhledy

Dobrý den, drazí čtenáři. Dneska se spolu podíváme na fotky z 6. června. A dneska jich je zase hromada.

První fotka je z jednoho z těch míst, kde vypadá tak skvěle, když svítí slunce. Respektive, když se sluneční paprsky odráží od tě věčné louže, co je na té louce. Jenže jako na potvoru obloha je potažená mraky a po louži tam zbyl jen zažloutlý flek. Vzácná to chvíle. Možná  jediný okamžik z celého roku. Jinak furt prší.


Také tohle panorama vypadá zajímavě. Je to, jako kdyby tam byly dvě vrstvy mraků přes sebe. A možná to tak i je.  Myslím si, že je škoda, že se nikde v okolí naší vsi neusídlil žádný malíř. Tady by totiž mohlo vzniknout tolik krásných krajinek. Když to namaluju já, tak to prostě tak nevynikne, jako když se do toho pustí někdo s talentem. 


I tady se můžete pokochat nádhernou oblačností, bujnou zelení, ale i kamennou plochou porostlou mechem lišejníkem. 


Už dlouho jsem nefotila čistě jen oblohu. A říkala jsem si, že to už dělat nebudu. Ale když už člověk zahlédne nějaký ten kus modrého nebe, misí toho využít.


A tady tímhle směrem můžete vidět uhelné sklady. Vlastně jsme v tomhle velice lukrativní obec. Když si chceme koupit uhlí, nemusíme alespoň jezdit daleko. My vlastně nemusíme nikam jezdit. Ono by možná stačilo toho chlapa zavolat telefonem, ale taťka asi potřebuje to uhlí vidět nebo co. Přece nebude kupovat zajíce v pytli, že jo. 
Ale ten pocit, že nad uhelným skladem jsou ta nejčernější mračna... Ne kecám. Uhelný sklad je ta budova s modrými vraty. To dlouhé vedle je něco jiného. 


A nyní přicházejí na řadu stromové tunely, neboli cesty lemované hustě rostoucími stromy, jejichž koruny se nahoře spojují. 
Třeba na téhle fotce to moc nevynikne. Vypadá to jen jako pěšina do křoví. Ale fakt je tam průchod na druhou stranu. 


Zato tenhle tunel vypadá kolosálně. Rok od roku je lepší a kdyby tudy nevedla silnice, neváhala bych si tady sednout a jen tak si tiše rozjímat. Takhle mám smůlu. 


A tady jsem vyfotila, jak vypadá naše vesnice, když se na ní člověk dívá z odstupem. Respektive je to jen její část. Zbytek se skrývá za horizontem. 

1 komentář:

Děkuji za komentář