16. září 2022

Já a krásná?

Zdravím, milí čtenáři. Je tu další článek do blogové výzvy na FB skupině Ženy v online světě. Dnes máme psát člának na téma: "V čem se cítíte krásná nebo sexy?" Jak je vidět, zase si to budu muset vycucat z prstu. 

Krásná bych si připadala v takových těch róbách, co se nosily v 17. nebo v třeba i v 18. století. Ale po prvním dnu stráveném v nich bych se na to asi vykašlala, protože to musel být očistec, nosit něco takového. Ale brala bych třeba takové ty paruky, co se nosily v období rokoka. Konečně bych na té hlavě měla alespoň nějaký objem. A na oblečení dnešního typu vlastně nic hezkého není. Čím novější, tím víc si v tom člověk připadá jako šupák. A nejhorší jsou ty kalhoty z děravými koleny. To bych si nevzala ani do lesa. Klouby mají být v teple. Jo, já vím. nejsem vůbec moderní. Říkala mi to i jedna moje o třicet let starší kolegyně z práce. :-)

Ale třeba zase žiju v nějaké iluzi. Třeba oblečení, co se mi nelíbí, prodávají jen tak, kam chodím nakupovat a jinde je třeba jiné. Tedy ne, že bych proti nim něco měla. Dají se u nich sehnat velice hezké věci. Ale mě se nelíbí ty materiály, ze kterých jsou šité. A co hůř. Švy jsou křivě. Kdo to má sakra věšet na tu šňůru, aby to uschlo po vyprání? Aha? 

Ale oděvy jsou jedna věc. Další věc je, jakou má člověk náladu, jaké je počasí a ještě na sérii dalších vlivů. Jsou dny, kdysi opravdu připadám, jako průměrně vypadající člověk, který nepřitahuje nežádoucí pozornost. A asi tak obvykle i fakt vypadám. A jindy se cítím jak ulepený slimák a každý to na mě přece musí vidět. Nebo ne? Kdo ví, jak mě vlastně vidí ostatní? Myslím, že už to nechci vědět. 

Ale většinou přemýšlím jen v několika módech a vzhled mezi ně většinou nepatří. jsou daleko zajímavější věci. Každopádně ale dbám jen na to, aby mi nestály vlasy. To je velice důležité. se stojacími vlasy bych asi měla velký problém vyjít z domu. Co kdyby mě tak někdo viděl. (To že se to během pár minut venku rozleze tam, kam nechci je věc jiná.) Co se týče oblečení, do práce nosím to, co jsem nafasovala. Tam je totiž škoda nosit i to, co si obvykle beru na doma. A do města si obléknu něco lepšího. Mám několik takových hezkých triček, které docela ráda nosím. Myslím, že nejlepší je to jedno černé. To jsem koupila ještě v době, kdy ty věci v obchodech ještě stály za koupení.

1 komentář:

  1. Jo oblečení z 17. nebo 18. Století se mi moc líbí, ty róby historické. Taky nemám rád, moderní oblečení. Já chodím v gothic, metal stylu s asijskými styly dohromady (visual kei, harajuku, a konečně mám i jedny gothic lolita šaty, ty druhé gothic lolita šaty jsou mi bohužel malé, a konečně mám i trička s The Untamed a Word of Honor.). Bohužel victorian gothic oblečení co mám mnoho let, je mi už malé. No jo kdysi jsem byl mnoho let s anorexií, což už jsem se z toho dostal před zhruba třemi lety.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář