16. prosince 2023

Zasypal nás sníh

Zdravím milí čtenáři. Předminulý pátek večer začalo sněžit. Sněžilo celou noc a celý následující den až do pozdních večerních hodin. A jak to vypadalo se můžete dozvědět z fotek z 2. a 3. prosince.

Takže nejprve ty sobotní. Nejsou nic moc, jelikož jsou foceny skrz zavřené okno. Přesto je na nich ale vidět, jak velká ta pokrývka byla. Hlavně na téhle první. Nejvíc to jde rozpoznat na té lavičce vpravo dole. Ale třeba i na tom sušáku na prádlo či na okolních střechách. 


A tohle je zase foceno jiným směrem. Tenhle výhled už si mnozí z vás už musí pamatovat, neboť se tu nevyskytuje zas tak ojediněle. Většinou tam ale není sníh. Tentokrát se udržel i na té ultrašikmé střeše na věži kapličky. A to už je co říct.


A teď fotky z neděle. Z toho množství sněhu až překážel zrak. To už dávno takhle nevypadalo. Jestli jsem někdy v minulých letech o nějaké zasněžené krajině řekla, že je jako z Mrazíka, tak je ta zima byla jako od Josefa Lady.


Větve stromů že až prohýbaly pod nánosy sněhu. Tady mi to zase připomnělo film anděl na horách, jak ten Marvan třásl s těmi stromky a z nich pak opadával sníh. Když jsem to zkoušela, vypadalo to úplně stejně. 


Polní cesty byly skoro na běžky. Sníh do půlky lýtek, kam jen oko dohlédlo. Kdo by se nenadchl? A měl takovou tu správnou konzistenci na stavění sněhuláka. O nějakého bych se pokusila, ale byla jsem na to moc líná.


A ta panoramata. Pamatujete si, jak před mnoha lety dávali v televizi takový ten pořad Panorama? Patrně ho dávají dodnes. To je takový ten mlčenlivý pořad, kde ukazují různé záběry krajin a lyžařských svahů a podobných věcí. To je škoda, že to nikdo nedělá v okolí naší vsi. Možná, kdyby si člověk pořídil dron a natáčel krajinu, mohl by to pak dávat na youtube. Ale na takovou nudu by nikdo ve skutečnosti nekoukal. 
Takové věci se asi lepší nechat jen pro fotky. 


Tohle je skoro ten samý směr, jako na předchozí fotce. Jen o kus dál a o kus vedle. 

6 komentářů:

Děkuji za komentář