1. dubna 2017

Kreslení do hudby 2 - Meditační kresba

Nedávno jsem v článku na jednom blogu četla, že by člověk, místo toho aby sledoval televizi, hrál počítačové hry nebo vysedával v hospodě, by měl vytvořit něco úchvatného. A tak jsem nakreslila toto. Samozřejmě za poslechu této písně. Ale není to takové to moje klasické kreslení hudby. Vlastně jo. Jen jsem změnila takový ten myšlenkový přístup. Před tím jsem jen čmárala co mě napadlo. I to má sice velmi důležitý a užitečný smysl, ale leda tak pro soukromé účely. Na blog se to většinou moc nehodí, protože to vypadá jako čmáranice, kterou se nechci nikde chlubit.
Ale při tomhle jsem zavřela oči, ještě si je přikryla dlaněmi, pustila píseň a uvolnila mysl. Ještě lépe je, když jste ve tmě. Pak zřetelněji zaznamenáte, základní obrysy obrazů ve vaší mysli. Pak už předem víte, co přibližně kreslit a nezničíte tak šest nebo sedm papírů. A klidně si můžete pak něco přidat, co vás během vaší činnosti napadne.

A teď pro vás mám úkol. Musíte popsat svými slovy, ať už do komentáře nebo jen tak v duchu, jak na vás obrázek působí. :-)


6 komentářů:

  1. Je to asociace na jaro. Dominuje ve žluté optimistické barvě znamení souhvězdí Berana. Tak se označuje tzv. jarní bod, do kterého vstupuje Slunce v den jarní rovnodennosti. A autorka to ví, proto ty červené hvězdičky (vesmír).
    Modrá je jarní obloha a 3 zelené větvičky upozorňují na rašící stromy. Celé v kruhové kompozici, tak se tvoří mandaly. Správně?

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Je to hlavně asociace na tu píseň, na kterou je odkaz v článku. Tak jako ty jsem o tom nepřemýšlela ani já. Hvězdičky jsou oranžové. Ale je možné, že to skener trochu zkresluje. Ale je opravdu možné, že i mě ovlivnilo přicházející jaro. A píseň zní taky tak nějak prosvětleně.

    OdpovědětVymazat
  3. Připomíná mi babičku, která si kreslila na talíře. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tvoří surrealisté, nechají se unášet náhodným pohybem ruky a svými sny.
    Obrázek má hezké jemné barvy - snové :).

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Děkuji. Vlastně i mám takové surrealistické myšlení. Škoda, že neumím kreslit tak, abych dokázala svoje vize dokázala zachytit přesně.[3]: To je taky možnost.

    OdpovědětVymazat
  6. beran. hvezdy. horoskop, vesele nadchazejici dny

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář