7. dubna 2017

Zajistěte mi pohodlí při četbě komentářů

Vážení čtenáři. A teď vám povím něco, co mě už dlouhou dobu trápí.
Jen si to představte. Je blog, vlastně snad 90% blogů na blog.cz, na které člověk napíše komentář. Někdo druhý na něj reaguje tak, že klikne na číslíčlo komentáře, ke kterému chce něco říct a posléze napíše, co má na srdci. A třetí člověk si pak chce přečíst komentář prvního, na který reagoval ten zmíněný druhý. Takhle když je pod článkem pět, šest komentářů, tak je to dohledatelné. Ale když je tam nějakých 60 příspěvků a ještě k tomu všemu nějaká delší šňůra diskuze, tak je to docela nervydrásající. No jen řekněte, kdo má koukat na něco takového? Vždyť při tom každý musí pociťovat vyložené nepohodlí, když už ho to rovnou nenaštve.




No jen se podívejte na ten rozdíl. Nikde nic neprosvítá, čte se to skvěle.



A tak mě jednou napadlo, že musím udělat nějakou osvětu. Že mnoho lidí prostě jen nezná ten fígl, protože je to nikdo nenaučil a sami se nepídili tak dopodrobna.
V letech 2011 - 2013 byla doba velkých úchvatných layotů. Skvěle propracovaných a tak složitě dělaných, že přecházel zrak. A všechno sedělo do puntíku, i ty komentáře. Od roku 2015 až do teď jsou v módě jednoduché bílé designy s černým písmem. Není to nic proti ničemu. Akorát lidé na ty komentáře přestali dbát.
To víte, stará garda je nahrazována novou a ještě nezkušenou gardou. :-)

No tak se pojďme podívat na to, jak se to dělá. V té stránce, kde se píšou mimo jiné nové články, kliknete na "Nastavení".



Tam někde kliknete na "Komentáře".



A tam si nastavíte barvu, jakou potřebujete Já jsem fajnšmekr. Potřebuju i rámeček. Ale na tom nebazíruju. Není to zkrátka těžké. Prosím, podívejte se na to. Není to zase tak špatná rada.


2 komentáře:

  1. Za tenhle článek Tě miluju
    Já bych ještě dodala, že velice jasné písmo na tmavém pozadí je taky zabiják...

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Jo to máš pravdu že příliš světlé písmo na tmavém pozadí je na utrhnuti oči

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář