11. října 2017

2. drabble na prání: Hádka o kuchyň

Tripple drabble pro Veru

Když jsem toto drabble na přání psala a musím přiznat, že jsem hodně dlouho váhala, co napsat, aby to odpovídalo zadání. Také jsem si musela nastudovat, kdo že to ten Darth Vader vlastně je. Tenkrát mi to nepřišlo moc komediální. moc komediální. Jenže ono je to tak avsurdní, že se musím i pousmát. Takováto zadání miluju.

Název: Hádka o kuchyň
Počet: slov: 300
Slova: Řiťolezec, 48, být na střeše, měsíční obinadlo
Postavy: Solnička, Postavička Darh Vadera, Mamut
Žánr: Tripple drabble, veselé


Po tom výbuchu atomovky už nic nebylo jako dřív. Solnička se vždycky těšila, jak přijde nějaký člověk a posolí s ní jídlo. Ale co teď? Už jí ta samota pomalu začínala lézt na mozek. Zrovna měla záchvat zuřivosti, při němž srážela ze stolu všech čtyřicet osm vidliček, které při pádu na zem hlasitě volaly o pomoc, když se ozval ode dveří hluboký hlas: "Jsem Darth Vader, temný pán ze Sithu a přišel jsem si podmanit tuto kuchyni."
Solnička se podívala po směru zvuku a spatřila asi dvacet centimetrů vysokou hračku, která se probouranou dírou ve zdi na opravdovém živém velkém mamutovi pomalu blížila k ní a pak skočila k ní.
"Co tu chceš, sakra? To je moje kuchyň, a zbavím se každého, kdo usiluje o mou vládu!" řvala Solnička a chtěla ho shodit také. Trochu se však přepočítala, protože Darth Vader jen mávnul rukou a ona se vznesla do vzduchu.
"Veškerý odpor je zbytečný, maličká. Já jsem neporazitelný."
"Ty? To skutečný Darth Vader je mocný a neporazitelný. Kdybys neměl s sebou toho mamuta, nejsi nic. Ve jménu Dáleků vyhladit, vyhladit, vyhladit!" ječela.
Mamut se jejího řevu lekl a dlouhým chobotem srazil poličku s talířky. Máchal s ním sem a tam. Dart Vader jen tak tak uskočil. Přitom nechal spadnout Solničku zpátky na stůl. Té ale při pádu napraskl bok.
Žalostně se rozplakala: "Ty neřáde. Tys mi ublížil."
"Vzdáš se tedy?" otázal se on.
"No tak teda jo. Budu ti pomáhat v udržení tvého postavení tady v kuchyni. Jsou tu jistí rebelové, kteří by tě o něj chtěli připravit. Třeba gumoví medvídci by proti tobě šli v první linii."
"Ty jsi neuvěřitelný řiťolezec, Solničko." zasmál se a ránu jí obvázal měsíčním obinadlem. Tvou nabídku přijímám. Pohlídej mi mamuta. Já ještě dobudu střechu. Protože být na střeše, znamená vládnout celému domu.

2 komentáře:

  1. Zdravím... je umění udělat na zakázku žánrově danou povídku o takto omezeném počtu slov. Kdysi jsem se pokoušel o něco podobného, ale moc lidí se nepřihlásilo a ani mě to moc nebavilo. Ovšem číst cizí povídky, to je něco lepšího.

    OdpovědětVymazat
  2. No tak to je kouzelně šílené. :) Hrozně se mi líbí, jak si Solnička stěžuje.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář