11. prosince 2017

Prohnané překladačem 1

Poslední dva měsíce se bavím tím, žeprohledávám zprávy na novinky.cz a ty pak proženu nekolika jazyky v google překladači. Když to vrátím zpět do češtiny, vznikne z toho často úplně něco jiného. Můžete si přečíst původní sdělení a poté to předělané.




Velké a kuriózní překvapení zažili minulý víkend příslušníci americké tankové jednotky dislokované od letošního ledna na vojenské základně u města Zaháň (Żagań) na jihozápadě Polska. Na poslední chvíli museli odvolat dlouho plánované cvičení na tamním tankodromu, protože jim doslova vpadly do cesty houfy polských houbařů.

Poslední tvář posledního víkendu byla členem amerického námořnictva nasazeného na vojenskou základnu poblíž Havany, jihozápadně od Polska. V poslední chvíli, kvůli silnicím v polských houbách, explodovali v bubnu místního tanku.


Netradiční nehoda se odehrála minulý čtvrtek v anglickém Bournemouthu. Osmadvacetiletý rybář chtěl symbolicky políbit svůj úlovek, ryba se mu však vysmekla z rukou a skončila v jeho krku, což vedlo k zástavě srdce. Muž díky rychlému příjezdu záchranné služby nakonec vyvázl bez vážnějších zranění, napsal deník The Telegraph.

Minulý čtvrtek se v Bournemouthu v Anglii konala neformální nehoda. 28letý rybář chtěl tvarovat svůj tvar, ale hra mu vyšla z rukou a zakončila jeho krk a zvedla srdce. Muž díky rychlosti Spasitele unikl konce bez ubližování, píše Telegraph.


Jachty či vodní skútry využívají bohatí běženci, aby se dostali do Itálie či Řecka a dál do vysněných zemí západní Evropy, napsal list Die Welt s odkazem na informace Europolu. Migranti, kteří nejčastěji využívají této luxusní cesty mají pocházet z Afghánistánu, Íránu, Pákistánu nebo Sýrie. Cestu do Evropy absolvují buď z Turecka nebo z Tuniska.

Toto je rozhraní mezi vodou a spotřebiteli, parafínovým olejem, jakož i Itálií a Řeckem, které se nacházejí v samém srdci EU a jsou domovem migračních efektů Europolu "Svět". Většina migrantů pochází z Afghánistánu, Íránu, Pákistánu nebo Sýrie. Cestuje z Turecka do Tuniska.


Americká armáda v tichosti povolila nábor rekrutů, kteří se v minulosti léčili s duševní poruchou nebo propadli závislosti. Náborčí navíc dostali pokyn, aby při posuzování způsobilosti přimhouřili oči. Důvodem je snaha Pentagonu dosáhnout kýženého navýšení stavu vojáků o 80 tisíc mužů a žen ve zbrani do září 2018. V neděli o tom informoval deník USA Today.

Americká armáda nepřestává shromažďovat pracovníky, kteří jsou nemocní nebo trpí. Kromě toho se spisovatelé naučí udržovat oči otevřené, když používají své tělocvičny. Důvod, proč se Pentagon snaží do září 2018 dosáhnout masáže 80 000 mužů a žen. Toto je dnes v neděli známé USA.


Ve volebních místnostech dochází k pochybením, manipulacím, a dokonce k podvodům, které mohou zkreslit volební výsledek. Experti začínají mluvit o tom, že výsledky voleb nejsou vždy shodné s hlasováním občanů. Pozornost vyvolal případ ze Středočeského kraje, kde teď Nejvyšší správní soud musí přepočítávat preferenční hlasy v polovině okrsků, protože je podezření, že je volební komise špatně sečetla.

Tam jsou chyby, operace a pravidelné skandály ve volebních místnostech, které mohou zkreslit volbu. Odborníci budou hovořit o výsledcích voleb, které nejsou vždy založeny na hlasu lidí. Pozornost byla vyjádřena v provincii Střední Čechy, kde bude nyní nejvyšší soud regulovat hlasovací práva v okrese, protože se považuje za volební komisi.


Zemi čeká před Vánoci blízké setkání s asteroidem o velikosti zhruba poloviny planetky, jež po dopadu na naši planetu patrně vyhubila dinosaury. Asi pětikilometrový asteroid by měl Zemi minout ve vzdálenosti okolo 10 miliónů kilometrů. To je ve vesmírném měřítku těsný průlet. NASA planetku 3200 Faethón charakterizovala jako potenciálně nebezpečný objekt.

V době zpravodajství byla naše země uzavřena půl hodiny, když zasáhla Zemi v důsledku vlivu diktátorů. Pět kilometrů hvězd musí cestovat na deset milionů mil. Je to svět založený na vesmíru. NASA 3200 Faethon je známo, že čelí těžkým prodejcům.

Scénu jako vystřiženou z béčkového filmu připomínalo v Ostravě dopadení podezřelých zlodějů, kteří se vloupali do zaparkované dodávky v areálu stavebnin. Na nenechavce upozornil jeden ze zákazníků. Než stačili zloději odjet, skončili v obklíčení vysokozdvižných vozíků.

Scéna, podobně jako řez v býčím filmu, připomněla lidem v Ostravě, že si mysleli, že to byl zloděj, který se rozpadl na parkoviště na stavbě. Jeden z našich zákazníků to poukázal. Zastavil jsem se u vysokozdvižného vozíku, než zloděj odešel.

1 komentář:

Děkuji za komentář