15. února 2019

Na tenkém ledě

Minulá nedělní procházka se docela vydařila. Akorát mi asi teče do bot, nebo co. Sníh jim asi nesvědčí. Zimní boty se přece nesmí dotknout žádného vlhka, jinak se rozlepí. Nevím, ještě jedno je prozkoumám. Ale asi je příště ani nebudu potřebovat.

A tady už máme záhadné asi metr a půl široké jezírko. Nevím, co o něm povyprávět. Prostě tam je. A třeba má jenom půl metru hloubky. Nevím. A nikdy mi nepřišlo fotogenické. Vlastně jsem si vždycky představovala, že tam žije nějaký Bahňák, který číhá, že až se někdo dotkne hlediny, tak ho stáhne na dno. Ale teď, když není tak zarostlé a nechutné, stojí za podívání.


 
Divoké kachny na tomto konkrétním rybníku sice už vyfocené mám, ale teď se mi to povedlo o 35 % lépe. A taky je vidět, že ani tito ptáci si nechtějí máchat nožičky v ledové vodě. Že raději chodí po ledu.



A pak jsem zaznamenala takovou kuriozitku. Takhle jdu a najednou vidím, jak kráčí proti mě hnědá slepice. Hezky u kraje na levé straně silnice, jako každý spořádaný chodec. Jako já. Kam pak měla asi namířeno? Vypadala, že spěchá a když procházela kolem mě, tak kdákala, jako kdyby právě před chvílí snesla vajíčko.


6 komentářů:

  1. Zimní boty se nesmí dotknout vlhka ... vlastně moc toho sněhu nebývá že jo.   Dobrá momentka se slepicí. To kolem našeho baráku se někdy prochází divoké kachny. A vždy jsou dvě.

    OdpovědětVymazat
  2. Překrásné fotografie miluju tvojí kreativitu

    OdpovědětVymazat
  3. Ta slepice je skvělá, už jen ten její styl chůze

    OdpovědětVymazat
  4. Jednou bych se chtěla umět nést po ulici zpoloviny tak sebvědomě jako ta slepice...

    OdpovědětVymazat
  5. Vykračuje si jak pravá slepička!

    OdpovědětVymazat
  6. Ta sliepka je úžastná.Keď ju uvidíš nabudúce pozdrav ju odo mňa .

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář