6. ledna 2020

Když toulám se po luzích

Á dobrý den, vážení čtenáři. Dneska sem přidám první fotky tohoto roku. Absolutně hrozné fotky. Ale líp to nešlo. Krajina byla ten den vyloženě olezlá. Proto asi z celkového počtu sedmi se dají použít jen dvě. S přimhouřením obou očí. No zkrátka to dnes nehodnoťte z uměleckého hlediska.

Prostě taková obyčejná procházka. Žádné nadšení, ale také žádná hrůza. Docela příjemně strávená chvíle. Slunce, dva stupně nad nulou. Původně jsem chtěla jít jinudy, ale byla jsou přesvědčená, že už jsem se dlouho nebyla podívat na hřišti. A tak jsem na poslední chvíli změnila směr.

Zaujala mě tam jediná věc. Pásla se tam ovečka. Samozřejmě, že jsem si jí musela vyfotit. Volně pobíhající ovečku přece nepotkáte každý den. Většinou jsou za plotem nebo za elektrickým ohradníkem. Jen jsem se neodvážila k ní přijít moc blízko. Ještě by se vyplašila a vyběhla na silnici... Nebo hůř, skočila by do rybníčku před hřištěm. Hlavně jsem nevěděla, jak by zareagovala na mého psa. A tak je to tu z velké dálky mnohonásobně přiblížené.


Pak jsem pokračovala dál za hřiště přes takovou louku plnou krtinců, pak přes druhou louku plnou krtinců, potom přes jakýsi jabloňový sad, potom přes další louku a došla jsem ke známé asfaltové cestě. To jsem jen přešla a pokračovala jsem dál a dál přes travnaté porosty, až jsem vyšla na další asfaltce. A tak jsem po ní zamířila směrem k domovu. Byla jsem spokojená. Objevila jsem novou zkratku. Ale asi už tudy příště nepůjdu. Ta totiž funguje, jen když je tráva krátká. Jinak se opravdu vyplatí chodit po nudných cestách.

Nedaleko té druhé silnice mě už mnohokrát fascinoval podivný kámen. Asi tak metr dlouhý z valné části zapištěný v zemi. Jsou v něm takové důlky v jedné řadě. Myslíte, že jsou tam z pohanských dob a nebo se ho někdo jen snažil rozbít sbíječkou, nešlo mu to, a tak to vzdal? Či je to dílo přírody? Jaké přírodní procesy by ale způsobily toto? I vy můžete popřemýšlet.


A víte, že mě vlastně překvapilo, že se ještě dají v okolí najít nějaké kuriózní věci? Přece jen všechno ještě vyfoceno nebylo...

4 komentáře:

Děkuji za komentář