27. srpna 2021

30. den hudební výzvy - Písničky, jejichž videoklipy spolu mají něco společného

Zdravím, vážení čtenáři. Tohle je poslední příspěvek do třicetidenní... dobrá... do mnohaleté hudební výzvy. Už jsem měla strach, že to ani nedokončím. Ale zadařilo se. Tentokrát jsem sem měla dát písničky, u kterých si myslím, že jejich videoklipy mají něco společného. Bylo to náročně, to vám řeknu. Shlédla jsem mnoho hudebního materiálu na youtube a nic jsem nenacházela. Někdy jsem nad tím usilovně přemýšlela a jindy nad tím zase meditovala. A opět bez úspěchu. To až po mnoha úmorných měsících mě cosi osvítilo. 

Rozhodla jsem se nakonec pro píseň Umai od Skupiny Shireen a Les kostí od skupiny Delorein. Jejich videoklipy se od sebe tak liší a zároveň jsou si tolik podobné.



Pokud jste si pustili obě dvě písně, zjistili jste následovné. V obou případech nám tu figuruje jakýsi konflikt mezi moderními lidmi a přírodními bytostmi. V každém z těch videoklipům se vyskytují osoby vyzbrojené střelnými zbraněmi a očividně i velmi nečistými úmysly. Tím samozřejmě upoutají pozornost místních lesních duchů. Tedy přeneseně řečeno.
V prvním případě to vypadá jako již naplánovaný boj mezi nějakou elitní jednotkou a jakýmisi přízračnými pohany. Tady lidé patrně vyhráli. Ale není to jisté. Často si pohrávám s myšlenkou, že by na ty lesní bytosti ten granát neměl vliv a běžely by dál a nakonec by zlikvidovaly ty vetřelce. Ale to už vymýšlím konec, který tam ve skutečnosti není.
V tom druhém to vypadá, jako by lidé šli pouze lovit zvěř a pak byli dost překvapeni tím, co, nebo spíš koho trefili. Ale třeba se mýlím. Možná už před tím byli obeznámeni tím, že v tom lese je cosi nadpřirozeného a oni to chtěli zlikvidovat. Každopádně byli lidé potrestáni. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář