19. listopadu 2021

Zvířecí stezka

Dobrý den, milí čtenáři. Jsem tu opět s dalšími fotkami z procházky. A ačkoliv byl tehdy 10. říjen, sluníčko stále ještě docela pěkně hřálo. Pro focení se zdály být celkem příhodné podmínky. 

Ten den jsem fotila hlavně zvířata. Původně jsem ten úmysl neměla, ale tak nějak se to skloubilo do hromady. Své putování jsem začala tou samou trasou, jako v jednom ze svých minulých článků. Šla jsem okolo výběhu s ptáky emu. 


Přes to pletivo se opravdu špatně fotí. Minule, když jsem tady chtěla fotit, emuové pobíhali daleko od plotu. To jsem mohla přijít úplně blízko a fotit skrze jedno oko v pletivu. A tak na fotce žádné vidět nebylo. Dnes ale stáli ptáci blízko. Kdybych zvolila stejný postup, žádný z nich by se mi zase nevešel na fotku. 


Po chvíli cesty jsem odbočila a šla podél ohradníku s kravami. Tentokrát jsem se ale nezaměřovala na stádo jako celek. Zaujala mě jen jedna jediná. 


Držela se v rohu stranou od ostatních. Dokonce bych i řekla, že byla trochu mohutnější a možná i hezčí, než ostatní. 


Pak jsem popošla ještě kousek dál a uviděla jsem, že tam na zemi leží malé telátko. Ihned mě napadlo, jestli mu něco není. Vždyť leželo tak nehybně. Ale pak se ukázalo, že asi jenom odpočívalo, protože když se k němu přiblížila ta velká kráva, tak hned vstalo a přicupitalo k ní. 


A pak společně odešly dál od ohradníku... No, nezbývalo, než zamávat a pokračovat v cestě.


O pár minut dál jsem vyfotila panorama, od kterého mám zde na blogu opět několik verzí. Některé zalesněné kopce prostě vždy tak nějak připoutají mou pozornost.


A samozřejmě také nesmí chybět šípky. Sice jsem se také vyfotila nedávno, ale tyhle jsou přece jen zralejší, než minule.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář