4. září 2022

Kdybych měla neomezené množství peněz, co bych dělala?

Tak, milí čtenáři. Je tu už šesté téma do blogové výzvy vyhlášené na FB stránce Ženy v online světě. Tentokrát bylo vyhlášeno téma: Co byste dělali, kdybyste vlastnili všechny peníze světa

Abych pravdu řekla, nevím. Teď pomiňme, že jediní lidé, kteří vlastní všechny peníze světa jsou Ilumináti a skrze finanční systémy zotročují lidstvo. Pokud je to ovšem pravda. V současné chvíli to nemůžu ani potvrdit, ani vyvrátit. 

Ale dejme tomu, že najednou disponuji nějakými miliardami. Peníze z nikoho nedělají ani lepšího a ani horšího člověka. Jen nám pomáhají být tím, čím už stejně jsme. 

Ale čím jsem tedy já? A co by peníze ze mě vytáhly na světlo světa? Jedno vím jistě. Musela bych to tajit, protože jinak by mě závistivci zašlapali do země. Možná bych se musela dokonce odstěhovat někam hodně daleko. Třeba na Island. Ale asi to nebude tak divoké. Vždyť i město Písek považuji za daleké zahraničí. A to je od nás vzdálen necelých třicet kilometrů.

Ale kdybych už nutně musela disponovat miliardami, nejdříve by asi podělila rodinu a příbuzné, pak bych něco dala na zvelebení baráku. Také bych asi najala nějakého zahradníka, který by na záhonech čas od času vytrhal plevel a zaléval.

Pak bych se asi hlouběji zamýšlela nad tím, že peníze by se čistě teoreticky dali využít na vývoj nějaké ekologičtější technologie. Něco, čeho by bylo pro všechny dost, bylo to levné a zároveň to nevykořisťovalo přírodu.  Něco, co by bylo ekologické doopravdy, ne jen tak naoko. Nevěřím, že na světě neexistuje nějaký vynálezce, který se o něco takového nesnažil.

Dobré by také bylo věnovat finance na výzkum vesmíru. Myslím, že je tam ještě mnoho neprobádaných planet. A možná i lety člověka do vesmíru by se z toho dali zaplatit. Mě totiž hodně zajímají ty dokumenty v televizi o nebeských tělesech. Jenže stále dokola opakují ty samé informace. Chtělo by to nějaký nový převratný objev.

Něco by se také dalo na opravu nějaké chátrající památky. Je jich jistě více než dost, kde by se nějakých pár desítek miliónů ztratilo. 

Možná bych se mohla stát i filmovou nebo hudební producentkou. Aspoň bych podpořila vznik kvalitnějšího umění.  A kdybych těch peněz měla fakt hodně, nemusela bych ani zkrachovat, i kdyby náhodou nezajímalo to, co díky mým financím vzniklo.

Fantazii se prostě meze nekladou.Šlo by vlastně cokoliv.

Víte, vždycky jsem se bála, že kdybych třeba vyhrála ve sportce, jistě bych se z náhlého získání majetku zbláznila. Ale po dnešku si myslím, že kdybych opravdu nevěděla co s penězi, jistě by se našel nějaký ušlechtilý projekt, který bych mohla financovat a který by pomohl lidstvu. 

A co vy? Kdybyste měli takřka neomezené množství peněz, co byste dělali vy? 

1 komentář:

  1. To je od tebe moc hezký :-) Já bych investovala určitě do bydlení. Samozřejmě i na dovolenou, protože proč ne. Vyrazila bych po světě a poznávala kulturu. Určitě bych podělila i rodinu. A koupila si věci, které mám na wishlistu :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář