28. dubna 2023

Záložka z washi pásek

Zdravím, milí čtenáři. Rubriku "Ruční práce" mám na blogu od prosince 2020. Tehdy tam přibyly dva články a od té doby ležela ladem. Loni v létě jsem se nadchla do junk journalu a v Pepcu nakoupila nějaké washi pásky. Ty jsou ale strašně moc barevné a většina z nich se mi tam ani nehodí. A pak se marně ptáte: "Co s nimi?" Dobrá otázka, nemyslíte?

V říjnu jsem pak potřebovala novou záložku. A mě napadlo, proč nějaké ty washi pásky nevyužít? A tady jich bylo potřeba hned pět. Vystřihla jsem tedy obdélník 14x5 cm z tvrdšího papíru a prostě ho oblepila podle své aktuální inspirace. Každá strana je jiná. A když čtu knihu, tak tu záložku mám otočenou podle nálady. 

Krátce potom jsem si svůj výrobek vyfotila a měla v úmyslu ho zveřejnit na blogu jakmile se vyskytne příležitost. To se nakonec stalo o půl roku později. Teď už je tedy trochu jetá, ale furt sedá používat. 


Tohle je strana s jednorožci a koníky. (Pracovně nazývaná "Strana A")



A tohle je strana s kytičkami a puntíky. (Tedy "Strana B")


To celé pak lemuje pruhovaný obvod. 

11 komentářů:

  1. taky jsem si takto vyráběla záložky :) vypadají moc hezky, povedené :)

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá dobře, já jsem zrovna viděla v Actionu moc pěkný pásky a říkala jsem si, jestli by se mi na něco hodily. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkná!
    Já jsem ale ten typ, který má někde v knihovničce rozsáhlou sbírku záložek (včetně magnetických) a literaturu zakládá zásadně jízdenkami, vizitkami, účtenkami, poznámkovými lepíky... a těmi kartonovými proklady z velkých krabic Ahmad čajů. (Tam mám podezření, že to skutečně mínili jako záložky, ale bylo to v krabici s čajem, ergo to není záložka a proto to jako záložka funguje. Jasné? Jasné! :-D)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, jsem zpátky :D zase :D

    Musela jsem si vygooglit washi pásky, protože mi to nic neříká... a stále nevím, proč by to kdokoliv kupoval, kdyby z toho nechtěl dělat úplně boží záložky :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je parádní nápad! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je hezké, by mě ani nenapadlo :-)

    OdpovědětVymazat
  7. To je super využití washi pásek :D Jednu jsem takto dělala kamarádce, ale lepila jsem washi pásky obráceně (záložka byla svisle a bylo tam více proužků a designy se častěji opakovaly :D) Moc se mi líbí barevná kombinace, co jsi použila :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář