12. května 2023

Stromy a květy

Zdravím, milí čtenáři. Jsem tu opět s nějakými fotkami. Dnes jsou opět ze dvou různých dnů. Ty z procházky z 23. dubna a jednu domácí z 4. května.

První tři jsou z 23. dubna. Abych pravdu řekla, tuto fotku jsem chtěla vyřadit. Přijde mi, že se špatně kompozičně řešená. Měla jsem tehdy zvolit jiný úhel. Ale pak bych měla fotek málo. Tak alespoň vidíte, jak tehdy vypadala obloha. 


Tady zase můžete spatřit kvetoucí trnku. A letos kvetly opravdu dlouhou dobu. Nebo se mi to jen zdá? Vlastně jsem jim kvetení nikdy neměřila, takže to nemůžu tak posoudit. 
Jedna kolegyně v práci tvrdí, že v období, kdy kvetou trnky, je vždycky chladno.  Já myslím, že už jsem ale zažila i roky, kdy se v tu dobu dalo chodit normálně v mikině a že jenom letos je to jaro takové divné, že člověk pomalu ještě ani neodložil zimní bundu. Každopádně tohle je věc, ohledně které by bylo dělat statistiku. Ale jsem na to líná. 


A nyní tu máme zlatý hřeb dne. Tady jsem se pokoušela zaujmout podobný úhel, který jsem zvolila v únoru 2018 a ukázat vám, jak moc tam ten jeden strom chybí. Ale přibyly tam trnkové keře. Tehdy asi byly prořezávané.


A poslední čtvrtá fotka je ze 4. května. Takhle krásně nám kvete velikonoční kaktus. Letos opravdu příjemně překvapil. Vždycky je v tom kvetení tak skromný a decentní a tento rok se vskutku rozšoupnul. 

4 komentáře:

  1. Všechny ty fotky vyzařují takový klid. Opravdu se povedly.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak únorovou fotku z 2018 si nepamatuji, ale mému laickému oku nepřijde, že by tam něco chybělo :D Naopak aspoň na té fotce ty dva stromy lépe vyniknou.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář