22. března 2024

Slunečné panorama

Zdravím milí čtenáři. Dnes jsem tady po delší době opět s nějakými těmi fotkami. Tentokrát z 25. února. Ten den bylo opravdu krásně. Slunce svítilo, ba dokonce i hřálo. V tuhle roční dobu to není tak obvyklé. To ještě kolikrát hrozí ještě nějaká ta kalamita. Ta ovšem byla v nedohlednu.

Tohle je první fotka. Tehdy byly tak malebně zamlžené výhledy. A ten pás mraků... Prostě nádhera. I když je pravda, že jsem nezvolila zrovna dobrý úhel k focení. Celá ta fotka je taková divná. Nejhůř vypadá ten hnědý kopec v popředí.


Pohledy skrze stromy fotím málokdy. Něčím mi tenhle výjev připomíná Mrazíka. Možná to dělá to nasvícení.. Hlavně v té první polovině, když bylo ještě léto. Tam také bylo hodně slunce.


To samé tohle. Člověk úplně čeká, jestli zpoza některé z těch borovic nevykoukne Ivan s medvědí hlavou. Nebo nedej bože dědeček Hříbeček. A nejsem si jistá, jestli bych ho vůbec chtěla potkat. Je to padouch. Nejdřív by mě půl dne trolil, a pak by mi přičaroval nějakou zrůdnost, když bych náhodou nedokázala vykonat dobrý skutek. 


Tam někde mezi těmi borovicemi z nějakého nevysvětlitelného důvodu roste mahon. To je takový keř kterému nikdy neopadávají listy. Většinou se ale vyskytuje v zahradách jako okrasná dřevina. Dělají se z toho i dekorace na hroby. Bůhví, jak se dostal sem. Je pravda, že na něm na podzim rostou takové tmavé kuličky, které chutnají ptákům. Možná tady některý z nich jednu bobulku ztratil. 


Tyhle stromy mají zvláštní nadpřirozenou schopnost. V realitě vypadají velice epicky. Na fotkách ale budí docela démonicky dojem. Možná za to opět může to slunce. Přestože bylo krátce po poledni, tak svítilo pod docela nízkým úhlem. Jako vždycky takhle v zimě. To vytváří takovouto zvláštní atmosféru. 


Tady by klidně mohla být rozhledna. Je tu výhled do opravdu velké dálky. V okolí naší vsi jsou jenom myslivecké posedy. A co kdybych někdy na některý z nich vylezla a zkusila fotit z něj? Stejně pořád píšu o tom, jak mnohé výjevy už jsem fotila milionkrát a tohle by zas bylo něco nového. Co na to říkáte? 

8 komentářů:

  1. Podívejme, co koho napadne v lese. Nikdo tam pařez nezaléval?
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  2. Jaruško, fotografie jsou hezké a mají zvláštní atmosféru. Proti sluníčku se těžko fotí a musí se hodně pracovat s nastavením foťáku , což je mnohdy při prudkém protisvětle dost náročné. Fotky nás hezké. Přeji Ti krásný den

    OdpovědětVymazat
  3. U nás jsou posedy zamčené, tak by bylo po focení. Ale dala jsi pěkný komentář k záběrům. Krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
  4. u nás taky jsou posedy zamčené :)

    fotky pěkné, text k nim zábavný :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dědeček Hříbeček - padouch :-) Ale ty bys jistě poděkovala a až k zemi se poklonila, takže žádný strach :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář