28. června 2024

Video: Junk Journal na téma Edgar Allan Poe - První začátky

Zdravím milí čtenáři. Tak se stalo, že se mi podařilo natočit další video. A k mému zděšení má přes 20 minut. A to navzdory tomu, že jsem se to snažila trochu sestříhat, Jinak by to bylo ještě o sedm minut delší. 

V tomto videu jsem započala věc o které sním už od konce minulého roku. A to je Junk Journalu na téma Edgar Allan Poe. 

Myslím, že jméno tohoto spisovatele každý z vás už slyšel. Minimálně na hodinách literatury. Je to ten, co napsal báseň "Havran" a povídku "Jáma a kyvadlo". Zvládl toho ale mnohem víc. Například se mi líbily hororové povídky "Zrádné srdce" či "Černý kocour". Napsal i pár detektivních věcí. Například vraždy v ulici Murgue. Taková kuriozitka pro mě bylo dílo "Muž, který se rozpadl" Ten konec čtenáře překvapí. Stejně tak příběh "Brýle". Ten má dokonce i takové humorné vyvrcholení. Jediné, co nedovedu zatím dostatečně docenit, je "Zánik domu Usherů". Asi mi to přišlo příliš zdlouhavé. Avšak temná atmosvéra je tam ztvárněná dokonale.

Co se týče videa jako takového, tak sestříhávání mi šlo daleko lépe od ruky, než minule. Akorát na jednu věc si musím dát pro příště pozor. Jednou či dvakrát jsem se unáhlila a odstřihla i první slabiku jednoho slova. Taky asi musím mluvit víc nahlas. Přinejmenším do té doby, než se odhodlám pořídit si mikrofon. Nejspíš to udělám, až budu mít alespoň deset odběratelů. 

Každopádně by mě velice zajímaly vaše názory. Například, jak na vás video působí, co bych měla udělat, aby se vám na to koukalo víc, a tak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář