11. září 2022

Cesta plná zvěře

Zdravím, milí čtenáři. Já vlastně pro tu blogovou výzvu nemám moc možnost zveřejňovat svůj obvyklý obsah. Tedy fotky z procházek. Alespoň že o tom víkendu si můžu udělat volno, protože o víkendu je nepovinné na ta témata něco psát. Jsou spíš taková bonusová. Prostě je vynechám.

Takže k těm fotkám. Dnes tu pro vás mám ty z 21. srpna

Čas od času vyfotím kravička za ohradníkem. Někdy se pasou daleko. Ale dnes byly skoro až u cesty. Tak proč nevyužít příležitosti? 


A vidíte tu světlou krávu, co je napravo? Ta určitě čeká telátko. Ségra říkala, je jen tak tlustá. Ale je to nesmysl. Krávy, co volně běhají po louce a krmí se převážně trávou tlusté nebývají. 


A pak jsem šla k tomu rybníčku, co vždycky v lednu vypadá takhle. Akorát tady je focen z druhého konce. Ani bych o něj nezavadila pohledem, ale ony tam byly labutě. Dvě dospělé a tři mláďata. Víte, jaká je to radost, že člověk vidí zase něco jiného, než ty divoké kachny? 



Toto je rostlina krvavec toten. Tuto rostlinu mají rádi některé druhy modrásků. Avšak z naší krajiny ubývá. A s ní i tito motýli. Modráskové jsou celkem ohroženi. Proto se obecně doporučuje, aby lokalita, kde se krvavec vyskytuje, byla chráněná. Otázka je, do jaké míry se to v okolí naší vsi děje. 


A také jsem nemohla nevyfotit tyto ďábelsky vypadající mraky. 


A málem bych zapomněla na fotku s šípky. Víte, že když začínají červenat, už se to dá považovat za příchod babího léta? To už je znamení, že ten podzim přijde brzy.

1 komentář:

Děkuji za komentář