31. března 2023

Začalo jaro?

Zdravím, milí čtenáři. Už je nejvyšší čas zveřejnit další várku fotek z procházky... No a vlastně i ze zahrádky. Tak se společně pojďme podívat, jak svět vypadal 19. března.

Pamatujete si ještě článek s názvem Studie mlhy? Tak tam na druhé fotce odzdola je vyfocen podobný výjev, jako tady. Jen tehdy krajinu halila bílá neprostupná mlha. A už tenkrát jsem si plánovala, že toto místo vyfotím znovu, až bude jasno. Samozřejmě jsem ale zapomněla, kde jsem tehdy přesně stála. Asi trochu blíž, než tady. Ale pro ilustraci to stačí.
Také si můžeme všimnout, jak se už krásně začínají zelenat obilná pole.

Obyčejná tráva však vypadala dost olezle. Pár stébel už tam raší, ale zatím to není žádná hitparáda. Letost je divná zima. Ne a ne skončit. A když už se zdá, že už bude teplo, ochladí se a začne sněžit. Ale máme teprve březen. 
Pokud byste chtěli rozjímat nad tématem "Jedno velké nic", i k tomu se tato fotka hodí. Původně jsem vám chtěla ukázat krásu kopců v mlhavé dáli. Ale asi jsou až příliš daleko. 


Už jsme viděli jaro v polích a v lukách. Teď se podíváme, jaké nám na zahrádce rostou květy. 
Jako předchozí roky, i letos jsem vyfotila naše krokusy. To se musí. Bez toho to nejde. 


A nakonec tohle. Tato květina nám také roste na zahrádce léta. Dokonce ve dvou verzích. V růžové a v téhle světlé. Letos jsem se prvně dozvěděla, že se jmenuje čemeřice. Nikdy mě však nenapadlo jí vyfotit. Kdo ví proč. Je docela hezká. Možná ale lidské oko upoutá víc žlutooranžový krokus?

7 komentářů:

  1. Líbí se mi, jak se příroda už pomalu probouzí :) člověk má hned i lepší náladu :) fotky jsou krásné, čemeřici potkávám hodně... maminka ji má ve skalce anebo třeba v botanické zahradě jsem ji viděla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, už se těším na pořádné jaro :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  3. Čemeřice je taková nenápadná, na to, jak je vlastně velká. Ale tuhle jsem ji viděla i v okrasné městské zeleni, to mě potěšilo :)
    A tohle bylo fool's spring, nebo spring of deception? Obávám se, že hrušeň, co máme před oknem, na to skočila a teď jí ty květy zmrznou...

    OdpovědětVymazat
  4. Úchvatné fotografie. Můžeme nějaké použít na téma týdne, prosím? Tvá tvorba, je krásná a je škoda, že nejsi členem, či alespoň nepřispíváš. ❤ S pozdravem Klub umělců.
    https://klubumelcu.blogspot.com/2023/04/tema-tydne-25-obloha.html?m=0

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář